Hur Jag Fann Wicca och Häxkonst

1 Comment

Oj oj oj. Ja hur fann jag wicca och häxkonst egentligen? Jag tror det viktigaste att komma ihåg är att jag var ett konstigt barn XD

Tidig Intuition

Jag kommer inte riktigt ihåg vilken ordning allt hände i… jag var väldigt intuitiv redan som liten, och det var inget konstigt i min familj utan snarare uppmuntrat. Innan det fanns nummervisare på telefonen så brukade mamma veta vem som ringde, vilket alltid kom väl till pass! Så det var en normal sak för mig. Jag minns hur jag också började ‘känna på mig‘ saker. Det kunde vara att hitta grejer som kompisar i skolan tappat bort och sådant, jag bara visste var man skulle leta.

Fantastiska Internet

Jag som barn! Ser jag ut som en framtida häxa?

När jag var nio år skaffade vi Internet hemma (det här var alltså 1997!), och det var vägen ut för mig att hitta wicca. I samma veva började Förhäxad på TV, och jag var trollbunden (ha ha). Jag visste ju såklart att Förhäxad inte var som det var i verkligheten, men det var något där som talade till mig. Jag tror det var därifrån som jag gick ner i källaren, där datorn stod, och skrev in någon typ av sökfras i AltaVista. På något vis hittade jag till hemsidan Ionas Trolldomshörna, och jag kände i mitt lilla hjärta att jag hittat hem.

Nu började en törst efter kunskap, som kunde släckas efter klockan 18 på kvällen (när Internetkostnaden var lägre) i källaren. Jag läste allting på Ionas Trolldomshörna och började (väldigt klumpigt) att försöka praktisera det på egen hand. Det gick väl sådär, men jag försökte! Jag tror också att jag försökte leta efter mer fakta på engelska, men den var ju verkligen rudimentär då för tiden. Mina kunskaper i engelska alltså…

När jag var 11 år, eller möjligtvis 13 (minns inte riktigt året), så sa jag till mamma att jag var en häxa. Hon blev först lite rädd, men sedan sa hon att så länge jag går ut gymnasiet så är det OK…! Då hade jag redan tänkt på mig själv som häxa och wiccan i några år, och det skulle jag komma att fortsätta med!

Fortsättning följer…!

Categories: Häxkonst, Wicca Tags: Tags: ,

One Reply to “Hur Jag Fann Wicca och Häxkonst”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *